Organisten

Bijgaande foto is gemaakt op Startzondag 2018. De huidige organisten werden in het zonnetje gezet. V.l.n.r: Jan Faber, Martijn Jager, Anna Buijze en Kees Smith.

Anna Buijze (*1989) volgde haar eerste orgellessen bij Jelte Hulzebos. Vervolgens studeerde ze bij Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Speciaal voor haar eindexamen in 2013 schreef Ad Wammes de compositie ‘Fresco’. Tijdens haar studie ontving ze de ‘Entrepeneurship Award 2011’ van het Prins Claus Conservatorium en in het voorjaar van 2012 studeerde ze een semester aan het G.B. Martini Conservatorio te Bologna (Italië) om zich te verdiepen in de Italiaanse Renaissancemuziek. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Liuwe Tamminga, Leo van Doeselaar, Wolfgang Zerer, Erwin Wiersinga en Sietze de Vries. Ensemble- en continuospel heeft haar speciale interesse en ze speelt regelmatig als continuospeler in verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Nationaal Symfonisch Kamerorkest.
Anna is sinds 2015 als organiste verbonden aan de Hervormde kerk van Noordwolde. Ze verzorgt er ook cantatediensten. Daarnaast is ze organist in de Magnalia Dei-kerk te Groningen met het neo-barokke Ahrend & Brunzema-orgel.

Martijn Jager studeerde piano aan het conservatorium in Groningen en behaalde in 1991 het diploma uitvoerend musicus. Hij wordt veel gevraagd als begeleider van koren, vocale ensembles en solisten. Ook is hij actief als koordirigent van onder andere de Zingerij in Groningen en Allégresse in Drachten. Martijn is sinds 2000 organist in Noordwolde, en al vanaf 1983 in Zuidwolde

Jan Harryvan volgde in 2002 Paul Moerman op als organist in Noordwolde, waar hij al vanaf 1998 cantor was. Eind 2015 volgde Anna Buijze hem als organist op, toen hij organist werd van het Hinsz-orgel van de Dorpskerk van Haren, waar hij ook het Harener Kerkkoor dirigeert. Helmer Roelofs volgde hem toen op als cantor in Noordwolde.
Jan is op het Groninger Conservatorium in twee hoofdvakken afgestudeerd, Orgel en Koordirectie, en heeft sindsdien tweemaal in Parijs Franse orgelmuziek en met name improvisatie gestudeerd, in 1987 bij Jean en Marie-Louise Langlais-Jaquet in de Ste. Clothilde en bij hen thuis (werken van Langlais) en in 1997 bij Daniel Roth in de Saint-Sulpice (werken van Dupré en Roth).

Jan Harryvan en zijn opvolgster Anna Buijze, eind 2015

Over Paul Moerman die van 1946 tot 2002 het orgel bespeelde, staat meer beschreven op de bladzijde ‘Paul en An Moerman-stichting’.