Organisten

Bijgaande foto is gemaakt op Startzondag 2018. De organisten van dat moment werden in het zonnetje gezet. V.l.n.r: Jan Faber, Martijn Jager, Anna Buijze en Kees Smith.

Anna Buijze (*1989) volgde haar eerste orgellessen bij Jelte Hulzebos. Vervolgens studeerde ze bij Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Speciaal voor haar eindexamen in 2013 schreef Ad Wammes de compositie ‘Fresco’. Tijdens haar studie ontving ze de ‘Entrepeneurship Award 2011’ van het Prins Claus Conservatorium en in het voorjaar van 2012 studeerde ze een semester aan het G.B. Martini Conservatorio te Bologna (Italië) om zich te verdiepen in de Italiaanse Renaissancemuziek. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Liuwe Tamminga, Leo van Doeselaar, Wolfgang Zerer, Erwin Wiersinga en Sietze de Vries. Ensemble- en continuospel heeft haar speciale interesse en ze speelt regelmatig mee als continuospeler in verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Nationaal Symfonisch Kamerorkest.
Anna is sinds 2016 als organiste verbonden aan de Hervormde kerk van Noordwolde. Ze verzorgt er ook cantatediensten. Daarnaast is ze organist in de Magnalia Dei-kerk te Groningen met het neo-barokke Ahrend & Brunzema-orgel.

Martijn Jager studeerde piano aan het conservatorium in Groningen en behaalde in 1991 het diploma uitvoerend musicus. Hij wordt veel gevraagd als begeleider van koren, vocale ensembles en solisten. Ook is hij actief als koordirigent van onder andere de Zingerij in Groningen en Allégresse in Drachten. Martijn is sinds 2000 organist in Noordwolde, en al vanaf 1983 in Zuidwolde

Jan Harryvan volgde in 2002 Paul Moerman op als organist in Noordwolde, waar hij al vanaf 1998 cantor was. Eind 2015 werd hij als organist opgevolgd door Anna Buijze. (Helmer Roelofs volgde op dat moment Jan op als cantor.)

Jan Harryvan en zijn opvolgster Anna Buijze, eind 2015

Over Paul Moerman die van 1946 tot 2002 het orgel bespeelde, staat meer beschreven op de bladzijde ‘Paul en An Moerman-stichting’.